دومین دانشجوی دکتری در رشته اقتصاد کشاورزی دانشگاه از رساله خود دفاع کرد

تعداد مشاهده : 0
صفحه نخست » Uncategorized » دومین دانشجوی دکتری در رشته اقتصاد کشاورزی دانشگاه از رساله خود دفاع کرد

دومین دانشجوی دکتری در رشته اقتصاد کشاورزی دانشگاه از رساله خود دفاع کرد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، زهرا نعمت الهی با راهنمایی دکتر سید علی حسینی یکانی و مشاوره دکتر حمید امیرنژاد از رساله دکتری خود در رشته اقتصاد کشاورزی با عنوان مدیریت ریسک تغییر اقلیم در بخش کشاورزی با استفاده از ابزارهای مستقه شاخص­های هواشناسی (مطالعه موردی: شیراز) در دانشگاه دفاع کرد.

این دانشجو اظهار داشت؛ بخش کشاورزی همواره در معرض ریسک­های مختلف قرار داشته است. در این بین، ریسک ناشی از تغییرات آب و هوا، از جمله مواردی است که عملکرد و فعالیت در این بخش را به شدت تحت تأثیر قرار می­دهد.

زهرا نعمت الهی افزود؛ در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران، کشاورزان یا مدیران واحدهای کشاورزی، از گزینه­ های حمایتی چندانی جهت مواجهه با این ریسک برخوردار نمی باشند. قراردادهای مبتنی بر شاخص­ های هواشناسی و قابل مبادله در بورس، از جمله ابزارهای نوینی ب­شمار می­روند که از سال ۱۹۹۷، در بازارهای بورس مطرح دنیا معرفی شده­ اند و به سرعت مورد توجه محققان قرار گرفته و حجم زیادی از پژوهش­های حوزه مدیریت ریسک را به خود اختصاص داده­ اند. با این حال در داخل کشور تاکنون بحث بورس آب و هوا و طراحی و قیمت­گذاری قراردادهای مبتنی بر شاخص ­های هواشناسی، مطرح نشده است.لذا در این پژوهش، ضمن معرفی ساز و کار بورس آب و هوا و قراردادهای اختیار معامله مبتنی بر شاخص­ های هواشناسی، به طراحی و قیمت گذاری قراردادهای اختیار معامله مبتنی بر دما و بارش در شیراز پرداخته شده است.

وی گفت؛ در این پژوهش، منظور از طراحی قراردادهای اختیار معامله آب و هوایی، تعیین مشخصات قراردادهای اختیار مربوط به دو شاخص مهم دما و بارش یعنی نوع قرارداد، دوره قرارداد، ایستگاه هواشناسی، شاخص هم‌پیوند با قرارداد، سطح توافقی شاخص، غرامت یک واحد تغییر در شاخص و قیمت اختیار می‌باشد. انتخاب قراردادهای اختیار معامله دما و بارش از بین دیگر قراردادهای اختیار معامله آب و هوا در تحقیق حاضر، با توجه به اهمیت بالای ریسک تغییرات این دو شاخص نسبت به تغییرات دیگر شاخص‌های آب و هوایی بر تولید بخش کشاورزی صورت گرفته است.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (هنوز امتیازی داده نشده)