سخنرانی پرفسورحسین قدیری از دانشگاه گریفیث استرالیا در دانشگاه
به گزارش روابط عمومی به نقل از دکتر جعفرپور مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی دانشگاه به همت گروه خاکشناسی دانشگاه از پرفسور قدیری از دانشگاه گریفیث ایالت بریزبن کشور استرالیا جهت سخنرانی از ایشان دعوت بعمل آمد.
پرفسور قدیری در روز دوشنبه مورخ ۲۰/۱/۱۳۹۶ در محل دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری حضور یافت و در سالن ۲۰۲ دانشکده علوم زراعی به ایراد سخنرانی با عنوان جایگاه خاکشناسی در محیط زیست پرداختند.

نکته محوری بحث پرفسور قدیری در خصوص اهمیت ویژه خاکشناسی در ارتباط با علوم محیط زیستی بوده و همواره تاکید داشتند که می بایست رشته خاکشناسی از بخش کشاورزی جدا شده و به مجموعه محیط زیست افزوده شود تا با اظهار نظر کارشناسان مجرب این بخش در اجرای پروژه های کلان زیست محیطی از تاثیر مخرب تصمیم های نادرست جلوگیری شود.
استاد دانشگاه گریفیث استرالیا در سخننانش عنوان داشت: به دلیل آینده نگری مدیران دانشگاه گریفیث استرالیا این امر در سال ۱۹۷۵ میلادی در این دانشگاه صورت گرفته و رشته خاکشناسی با رشته محیط زیست ادغام گردید که منجر به خلق دانشکده ای مرجع در دنیا در محل این دانشگاه شده است.
وی در ادامه به ذکر مثالهای از پژوهش های انجام شده و در دست اقدام این دانشگاه در استرالیا در خصوص رودخانه موری استرالیا پرداخته که با فعالیت های انجام شده این رودخانه از مرگ زیستی نجات یافته و مجددا احیا گردید. ایشان هم چنین به پروژ هایی در کشور ایران در خصوص رودخانه کارون و تالاب هور العظیم اشاره کردند که متاسفانه بنا به دلایلی به سرانجام نرسیدند و در نتیجه آن و خشک شدن تمامی تالابهای کشور عراق بعد از فروپاشی رژیم بعث صدام حسین بلای ریزگردها بخصوص گریبان گیر مردم جنوبی ایران شده است.

بعد از اتمام سخنرانی پرفسور قدیری، نشستی با حضور دکتر بهمنیار رئیس دانشگاه ، رئیس دانشکده علوم زراعی و همکاران گروه خاکشناسی و مدیر دفتر همکاری های علمی بین المللی در محل دفتر گروه خاکشناسی صورت گرفت.

1396/1/23 11:05