شیوه نامه اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان
باسمه تعالی
به اطلاع دانشجویان گرامی می رساند به مناسبت هفته خوابگاه فرم مربوط به خود ارزیابی اتاق نمونه خوابگاهی
جهت تکمیل و تحویل به اداره امور خوابگاه ها
برگزاری گردیده لذا دانشجویان خوابگاهی متقاضی تا تاریخ 97/2/4 نسبت به تکمیل و تحویل آن اقدام نمایند.

اداره امور خوابگاه ها

شیوه نامه اتاق نمونه بهداشتی دانشجویان
مقدمه
 
گذراندن بهترين روزهاي زندگي در بهترين محيط علمي و فرهنگي (دانشگاه) نعمتي است كه شايسته­ي سپاسگزاري فراوان است. هفته خوابگاه­ ها، بهانه­اي است كه در آن به خاطر داشته باشيم كه براي تامين رفاه، آسايش و سلامت برگزيدگان جامعه خدمت مي­كنيم و عزيزان دانشجو نيز به ياد زحمات شبانه روزي پرسنل خدوم دانشگاه باشند.
در اين ميان شايد كسي نيست كه در مورد ضرورت كار فرهنگي و فرهنگسازي در زمينه­هاي گوناگون شائبه­اي داشته باشد و شايد اختلاف نظر، تنها در نوع و نحوه انجام اين امور است. با توجه به اينكه كار فرهنگي از ظرافت خاصي برخوردار است در اين راستا مي­طلبد متوليان امر فرهنگسازی بهداشت و سلامت یعنی مراکز بهداشت و درمان و مشاوره در دانشگاه­ها، بر اساس مخاطب شناسي، كار فرهنگي ثاثير گذار انجام دهند.
لذا در راستاي ارتقاء سطح بهداشت خوابگاه­های دانشجويي و فرهنگ سازي موازین بهداشتی و سبك زندگي سالم، آیین نامه انتخاب و معرفی اتاق نمونه دانشجویی از نظر بهداشت و سلامت تدوین می­گردد.
اهداف
  1. ارتقای سلامت دانشجویان خوابگاهی
  2. ارتقای وضعیت بهداشتی دانشجویان و شاخص­های بهداشتی خوابگاه­ها
  3. حساس سازی دانشجویان در خصوص اهمیت و جایگاه بهداشت در خوابگاه­ها
  4. فعال نمودن رابطین بهداشتی و تبیین نقش آنان در محیط های خوابگاهی
 
ملاک­ و معیار­های انتخاب اتاق نمونه
ماده 1- رعایت نظم و ترتیب در اتاق
ماده 2- جلوگيري از جلب حشرات و جوندگان موذي به داخل اتاق­ها
ماده 3- رعایت بهداشت فردی
ماده 4- نگهداری صحیح مواد غذایی
ماده 5- جلوگيري از تكثير عوامل بیماری زا و حساسيت زا
ماده 6- رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط

این جدول به منظور خود ارزیابی دانشجویان برای انتخاب اتاق نمونه می­باشد که به شرح ذیل می باشد.
ردیف معیارها بسیار زیاد زیاد نسبتاً کمی
رعایت نظم و ترتیب در اتاق
  1.  
آراستگی و چیدمان مناسب (تعبیه محل مناسب جهت نگهداری ظروف تمیز، قفسه کتاب، و جانمایی درست وسایل که امکان سقوط آن ها نباشد و ...)؛          
  1.  
قرار گرفتن كفش ها و دمپايي ها در محل مناسب و پراکنده نبودن در فضای راهرو؛        
  1.  
قرار دادن منظم لباس ها در مکان‌های در نظر گرفته شده و مرتب بودن فضای کمدها؛        
جلوگيري از جلب حشرات و جوندگان موذي به داخل اتاق ها
  1.  
نبودن باقیمانده ذرات مواد غذايي بر روي سطوح و كف اتاق ها؛        
  1.  
پاكيزه بودن قسمت هاي زيرين و پشت وسايل موجود در اتاق؛        
  1.  
نگهداري مواد غذايي خشك مانند حبوبات، غلات، برنج، ماكاروني و غيره در ظروف فلزي و يا پلاستيكي با درب محكـم (ايـن گونه مواد غذايي داخل كيسه هاي نايلوني نباشد)؛        
  1.  
نبودن ظروف شسته نشده داخل اتاق ها، زير تخت ها و يا داخل كمدها؛        
  1.  
تمیز نمودن تمامی وسایلی که از بیرون به داخل اتاق آورده می‌شوند مانند چمدان، ساک، کفش ها و ... (قبل از ورود به اتاق)؛        
رعایت بهداشت فردی
  1.  
خشك كردن وسایل استحمام در نور آفتاب براي جلوگيري از انتشار بيماري هاي قارچي و آویزان نکردن در فضای اتاق و راهروها؛        
  1.  
عدم استفاده مشترک از لوازم شخصی مانند کيسه حمام و ليف، حوله، تیغ، دمپايی، روسری، کلاه، لباس، وسايل خواب اختصاصی        
  1.  
پاكيزه بودن ملحفه، روبالشي و پتو ؛        
  1.  
قرار ندادن لباس­ها و جوراب­هاي شسته نشده در اتاق و يا در كنار و روي تخت؛        

روش صحیح نگهداری مواد غذایی
  1.  
تمیز کردن و نظافت داخل يخچال حداقل هر دو هفته یک بار؛        
  1.  
نگهداری باقیمانده كنسروهای باز شده (تن ماهی، رب گوجه و ...) داخـل ظـروف شيـشه‌اي تميـز و در داخل یخچال؛        
  1.  
قرار ندادن مواد غذايي شسته نشده مانند ميوه‌ها و سبزي‌ها در کنار مواد غذایی پخته یا شسته شده در يخچال و خارج کردن سریع مواد غذایی کپک زده از یخجال؛        
  1.  
استفاده از كيسه‌هاي رنگ روشن برای نگهداري مواد غذايي در يخچال و استفاده نکردن  از كيسه‌های سياه رنگ بازيافتي؛        
جلوگيري از تكثير عوامل بیماری زا و حساسيت زا
  1.  
عاري بودن پرده ها و اتاق از گرد و خاك با رعايت نظافت ؛        
  1.  
جلوگيري از جمع شدن رطوبت هواي راكد و بوي نامطبوع در فضاي اتاق        
  1.  
استفاده نکردن از دخانیات در اتاق و محیط خوابگاه؛        
  1.  
قرار ندادن هرگونه وسایل اضافی از جمله قطعات چوبی، مقوای اضافی، جعبه‌های چوبی فرسوده و... به عنوان جا‌كفشی یا جای كتاب و... در داخل اتاق و در اطراف تخت‌ها؛        
رعایت نکات ایمنی و بهداشت محیط
  1.  
حفظ آرامش و ایجاد نکردن سر و صدا ( مانند صدای بیش از حد رادیو و...، مکالمه با صدای بلند با تلفن در اتاق یا راهروها و ...؛        
  1.  
قراردادن پسماند در سطل درب دار یا کیسه پلاستيکی که بتوان درب آن را بست؛        
  1.  
اطلاع‌رسانی به موقع نقص های بهداشتی و ایمنی در اتاق و خوابگاه مانند برق، آب، فاضلاب، گاز، وجود انواع حشرات و... به مسئولین؛        
  1.  
نگهداری مسئولانه اتاق و آسیب نرساندن به تجهیزات داخل اتاق (درب و دیوار، کفپوش، فرش و ...)؛        
  1.  
عدم استفاده از  وسايل پخت و پز و اجاق برقي، گازي و .... در اتاق          
  1.  
استفاده از كيسه زباله در سطل هاي زباله        
  1.  
تفكيك زباله هاي خشك و تر از هم        
خلاقيت و نوآوري
  1. 27
ساماندهي و ابتكار از منظر سلامت        
  1.  
دلپذير نمودن فضاي اتاق        
  1.  
رعايت نكات ايمني        
نکته: برای هر معیار از 1 تا 4 امتیاز در نظر گرفته شده است. بسیار زیاد (4)- زیاد (3)- نسبتاً (2)- کمی (1)








































































 
   1397/1/27 13:30

خانه چاپ ارسال به دوستان نسخه متنی کوچک کردن متن بزرگ کردن متن دانلود خروجی پی دی اف خروجی میکروسافت ورد
1/10 (تعداد آرا 1 نفر )