همایش روز جهانی خاک در دانشگاه برگزار شد

تعداد مشاهده : 360
صفحه نخست » Uncategorized » همایش روز جهانی خاک در دانشگاه برگزار شد

همایش روز جهانی خاک در دانشگاه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، همایش روز جهانی خاک به همت انجمن علمی خاک و همکاری کانون محیط زیست دانشگاه در سالن اجتماعات دانشکده مهندسی زراعی برگزار شد.

دکتر پیردشتی، در این همایش ضمن اشاره به اهمیت خاک بعنوان یکی از ارکان بقای بشریت و منبع عظیمی که برای تکثیر گیاهان و دام خود نیاز مستقیم به آن داریم،اظهار داشت: خاک مختص رشته خاصی نیست بلکه متعلق به تمام علوم می باشد که میتوان از زاویه تخصص خود به آن پرداخت.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه افزود: خاک در ادبیات ما نیز جایگاه ویژه ای دارد زیرا ادبای ایران نیز به جایگاه مهم آن پی برده و از طریق شعر اهمیت آنرا گوشزد می کردند.

در ادامه دکتر بهمنیار گفت: همه رشته های کشاورزی با خاک مرتبط می باشد و با اینکه حیات ما به خاک بستگی دارد اما شناخت درستی از آن نداریم و همین امر باعث شده که به آن اسیب برسانیم.

مدیر گروه خاکشناسی افزود: تنها دو دهه است که دنیا در حفاظت از خاک مسیر درستی را پیش گرفته و فهمیده است که ما امانتدار و نگهدار خاک هستیم نه تنها بهره بردار.

وی افزود: در بحث بهره برداری از خاک بهره برداری پایدار نداریم و میزان برداشت ما از خاک بیش از حد مجاز است و متاسفانه کیفیت خاک، بهره وری، شوری خاک، فرسایش و چالش های زیست محیطی را در نظر نمی­گیریم.

دکتر رمضانپور، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران که از میهمانان این همایش بود ضمن اعلام اینکه در رابطه با خاک باید با تجاری سازی، تبدیل علم آن به ثروت و بازاریابی آن آشنا باشیم افزود: اگر در علوم خاک در بخش کشاورزی تخصص داشته باشیم می توانیم به افزایش کمی و کیفی محصول کمک کنیم.

وی افزود: چون کشاورز و تولید کننده محصولات کشاورزی ما متخصص خاک نیست و حتی در حد نیاز هم به این رشته آشنایی ندارد، نمی تواند از زمین کشاورزی خود بهر مناسب ببرد و همواره کمترین بهره را از باغات خود می برد، در صورتی که اگر خاک را بشناسد می­داند چه محصولی را و چگونه کشت کند که برای وی منفعت بهمراه داشته باشد.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (هنوز امتیازی داده نشده)

لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید

If you agree to these terms, please click here.