ایده فناورانه «بومیسازی تولید اسپری خامه» در مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان تصویب شد
ایده فناورانه «بومیسازی تولید اسپری خامه» با هدف توسعه محصولی سریع، بهداشتی و مناسب برای بازار مصرف داخلی، در شورای جذب و پذیرش مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان به تصویب رسید.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه به نقل از مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان، این طرح در دویست و چهل و سومین جلسه شورای جذب و پذیرش مرکز رشد، پس از بررسیهای کارشناسی و با رأی مثبت داوران برای استقرار در مرحله پیشرشد موردتأیید قرار گرفت.
مهندس دانیال دانشفر، مدیر هسته فناور، در جلسه ارائه ایده با اشاره بهضرورت توسعه فناوریهای بومی در صنایع غذایی اظهار کرد: «هدف از اجرای این طرح، تولید اسپری خامه پفکردهای است که بتواند بهصورت سریع، آسان و بدون نیاز به تجهیزات یا شرایط خاص نگهداری تولید شود.»
وی افزود: «خامههای قنادی متداول برای پفکردن نیازمند فرایندی طولانی و نگهداری در دمای بسیار پایین هستند، درحالیکه محصول پیشنهادی ما با حذف این نیاز، نگهداری و مصرف را برای کافهها و مصرفکنندگان خانگی بسیار آسان میکند. این امر بهویژه برای شیرینیپزیهای خانگی و خانوادهها – بهخصوص کودکان – جذاب خواهد بود.»
دانشفر درباره مزیت رقابتی این محصول گفت: «کاهش هزینههای نگهداری، عدم نیاز به فریزر یا دستگاههای گل خامهزن و طراحی فرمولاسیونی ساده برای تولید خامه پفکرده، از ویژگیهای اصلی این طرح است. همچنین بستهبندی اسپری بهگونهای طراحی خواهد شد که حملونقل و انبارش آن در مقیاس بالا بهراحتی انجام گیرد.»
وی مهمترین نوآوری این ایده را «توسعه فرمولاسیون بومی اسپری خامه بدون نیاز به فرایند سردسازی صنعتی» عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: «هدف نهایی، عرضه محصولی بهداشتی، سریع، قابلاعتماد و محبوب در میان کافهها و خانوادههاست که بتواند جایگزین نمونههای خارجی شود.»
بر اساس این گزارش، این ایده پس از ارزیابی تخصصی توسط هیئت داوران متشکل از دکتر جعفر محمدزاده میلانی، دکتر سجاد کیانی، دکتر عادل قربانی، دکتر علی متولی، دکتر یاسر یعقوبیان و دکتر همایون اسدی، با اکثریت آرا تصویب شد.
با تأیید این مصوبه، گام نهایی برای جذب و استقرار هسته فناور در مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برداشته شده و طرح برای بررسی و تأیید نهایی به شورای مرکز رشد ارجاع گردید.

