ایده فناورانه «تولید محصولات کم کالری (بر پایه غلات) برای بیماران دیابتی و سلیاک» در شورای جذب مرکز رشد تصویب شد
ایده فناورانه «تولید محصولات کم کالری (بر پایه غلات) برای بیماران دیابتی و سلیاک» در شورای جذب و پذیرش مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان به تصویب رسید.
به گزارش روابطعمومی دانشگاه به نقل از مرکز رشد واحدهای فناوری طبرستان، این طرح فناورانه در دویست و چهل و دومین جلسه شورای جذب و پذیرش مرکز رشد با رأی مثبت اعضا در مرحله پیشرشد مورد تأیید قرار گرفت.
دکتر رضا اسماعیلزاده کناری، مدیر هسته «هلدینگ صنایع غذایی واستریوش»، در جلسه ارائه ایده، با اشاره به چالشهای اصلی رژیمهای غذایی کنونی اظهار کرد: «یکی از مهمترین مشکلات، دریافت کالری بالا از طریق کربوهیدراتها و چربیهاست. لذا ما در فرمولاسیون محصول کمکالری موردنظر، شکر را به عنوان پایه اصلی کربوهیدراتها حذف و از شیرینکنندههای طبیعی کمکالری استفاده کردهایم. برای حفظ خصوصیات بافتی نیز از جایگزینهای هیدروکلوئیدی بهره بردهایم.»
وی در ادامه به مشکل بیماران سلیاکی پرداخت و افزود: «با توجه به روند افزایشی جمعیت این بیماران و مهمترین عامل محرک بیماری، یعنی وجود گلوتن در آرد گندم، ما در این فرمولاسیون، آرد گندم را حذف و از آردهای جایگزین فاقد گلوتن استفاده نمودهایم تا این بیماران نیز بتوانند از محصول بهرهمند شوند.»
اسماعیلزاده مهمترین نوآوری این روش را «فرمولاسیونی دوستدار هر دو گروه بیماران» عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: «مهمترین نوآوری، ارائه یک فرمولاسیون غذایی است که همزمان دو ویژگی دارد: کمکالری بودن برای بیماران دیابتی و عاری از گلوتن برای بیماران سلیاکی.»
این ایده پس از ارزیابیهای تخصصی توسط هیئت داوران متشکل از اساتید و صاحبنظران این حوزه، از جمله دکتر رضا فرهمندفر، دکتر پروین سجادی کبودی، دکتر الهه محمدی، دکتر امید جمشیدی، دکتر علی متولی و دکتر همایون اسدی، با اکثریت آرا به تصویب نهایی رسید.
با این مصوبه، گام نهایی برای جذب و استقرار این هسته فناور در مرکز رشد دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برداشته شد و طرح برای بررسی و تأیید نهایی به شورای عالی مرکز رشد ارجاع گردید.