دومین جلسه کمیته علمی – اجرائی مرکز نوآوری تخصصی برنج کشور برگزار گردید

[views]
صفحه نخست » Uncategorized » دومین جلسه کمیته علمی – اجرائی مرکز نوآوری تخصصی برنج کشور برگزار گردید

دومین جلسه کمیته علمی – اجرائی مرکز نوآوری تخصصی برنج کشور برگزار گردید

به گزارش روابط عمومی دانشگاه دومین جلسه کمیته علمی – اجرائی مرکز نوآوری تخصصی برنج کشور با حضور اعضای محترم کمیته در روز سه شنبه 13 خرداد ماه در محل مرکز نوآوری تخصصی برنج کشور در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار گردید.

دکتر اولادی مدیر مرکز نوآوری گفت: در این جلسه ابتدا تعداد 6 طرح جدید (پروپوزال کوتاه) از پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران، دانشگاه گنبد کاووس، دانشگاه صنعتی انوشیروانی بابل و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با موضوعات طراحی و توسعه سامانه هوشمند مدیریت مزارع برنج، استفاده از کاه و کلش برنج در تهیه خمیر کاغذ، شناسایی اجزاء و آنالیز خلأ عملکرد برنج، معرفی رقم جدید برنج متحمل به تنش خشکی، اگروتروريسم در برنج (تعيين باقيمانده سموم، آفلاتوكسين و …) و طراحی و ارزیابی سیستم آبیاری قطره‌ای زیرسطحی هوادهی‌شونده در اراضی شالیزاری بررسی گردید.

وی ادامه داد: در ادامه تعداد 4 پروپوزال نهائی ( در اولین جلسه کمیته طرح مورد موافقت اولیه قرار گرفت) از دانشگاه مازندران و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با موضوعات معرفی ارقام جدید با عملکرد بالا و خصوصیات مطلوب و زودرس از طریق روش‌های مختلف به‌نژادی، تاثیر انواع پلاسمای سرد روی جوانه‌زنی بذر برنج، تولید بذر مادری رقم جدید برنج، ارزیابی تاثیر سیستم های مختلف آبیاری و روش های کشت بر بهره وری آب برنج مورد بررسی نهائی قرار گرفت.

دکتر اولادی افزود: تعداد 5 طرح (در اولین جلسه کمیته بصورت ارائه موافقت گردید) توسط مجریان طرح از دانشگاه های علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، فردوسی مشهد، خوزستان، گیلان و پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری طبرستان بصورت برخط ارائه گردید.

مدیر مرکز نوآوری برنج کشور در پایان افزود: پنج طرح با عناوین کیفیت‌سنجی و اصالت‌سنجی برنج سفید با استفاده از سامانه طیف­سنج دستی  (Handheld NIR) هوشمند، اگروتروریسم در برنج: تعيين باقيمانده علف­کش­های بازدارنده استولاکتات سینتاز در محصول برنج استان خوزستان، تولید نانوسیلیس از پوسته بیرونی شلتوک برنج  و مطالعه اثربخشی آن بر افزایش عملکرد و مقاومت به آفات و بیماری ها در برنج، اگروتروریسم در برنج و ایجاد بانک ژنومی ارقام تجاری برنج با استفاده از DNA Fingerprinting  : طراحی سیستم ترکیبی NGS و Real-Time PCR برای تعیین اصالت ژنتیکی و پایش تقلب در زنجیره تأمین برنج در این نشست بررسی شد.

 

 

آخرین ویرایش: ۱۴۰۴-۰۳-۱۷
__________________

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (هنوز امتیازی داده نشده)
Loading...