رویداد فناوری و نوآوریهای کارآمد در کاهش ضایعات غذایی: به سوی کشاورزی پایدار و جوامع تابآور برگزار شد
به گزارش روابط عمومی دانشگاه رویداد فناوری و نوآوریهای کارآمد در کاهش ضایعات غذایی: بهسوی کشاورزی پایدار و جوامع تابآور با حضور دکتر ثریا نوید مشاور وزیر جهاد کشاورزی و رئیس ستاد جوانان و نخبگان در سالن اجتماعات روابط عمومی دانشگاه برگزار شد.
دکتر مرادی ضمن گرامی داشت هفته دفاع مقدس و خیر مقدم به مهمان این نشست بیان نمود: دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری یکی از دانشگاه های جامع در بحث کشاورزی و منابع طبیعی است تعهداتی به استان و کشور دارد.
دکتر مرادی ادامه داد: دانشگاه چند ماموریت استانی و ملی داد که از مهمترین انها می توان به امنیت غذایی اشاره نمود که یکی از ماموریت های جدی محصوب میگردد و حتی دبرخانه امنیت غذایی در این دانشگاه تاسیس شده است.
رئیس دانشگاه با اشاره به تاسیس پژوهشکده امنیت غذایی در داشگاه اظهار داشت: دانشگاه علوم کشاورزی تامین کننده بذر معرفی شده و اصلاح شده برنج برای تولید گنندکان است و چهارده رقم برنج از طریق دانشگاه به جامعه تولید کنندگان معرفی شده است.
وی ادامه داد: نگاه دانشگاه فقط در بخش علمی خلاصه نمی گردد همجنین در بخش نقش آفرینی اجتماعی می تواند فرهنگ سازی و ایجاد فرهنگ جدید با استفاده از علوم شناختی که دارد فعالیت نماید.
دکتر ثریا نوید مشاور وزیر جهاد کشاورزی بیان نمود: در سطح کشور رویداد های مختلفی برگزار می شود ولی موضوع این نشست بسیار مهم با توجه به وضعیت سیاسی، تولیدی و اقلیمی کشور که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است.
وی ادامه داد: امنیت غذایی یعنی دسترسی همه مردم در همه زمان ها به غذای کافی ، سالم و مقوی برای داشتن یک زندگی سالم است .
ایشان با اشاره به این که تعریف امنیت غذایی از ابعاد انسانی زیست محیطی اجنماعی و کلان سیاست کذاری می تواند یک نقشه راهی برای همه فعالین این بخش باشد اظهار داشت: اما سوال اینست که ایا سیاست گذاری هایی که در کشور انجام می شود بحث امنیت غذایی در انها چقدر تاثیر دارد و وضعیت کشور ها و جهان در حوزه های مختلف چگونه است
وی ادامه داد: کشور ما در منطقه ای خشک و نیمه خشک قرار دارد و از لحاظ اقلیمی چالش هایی دارد که در سال های اخیر و امسال هم با وضعیت بارندگی که حدود 40 درصد نسبت به سال های گذشته کاهش داشته است.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: در گذشته زمانی که بحث امنیت غذایی مطرح میگردد بیشترین موضوعی که به ذهن ها میرسید حاکمیت و دولت بوده است ام الان وارد مرحله ای شده است که به نظر میرسد نیاز به مشارکت جمعی و حکمرانی مشارکتی و عمومی دارد.
دکتر ثریا نوید اظهار داشت: برای تامین امنیت غذایی راهکار های مختلفی وجود دارد اما برخی از منابع در کشاورزی و جود دارد که حتی اگر بهترین مدیریت را انجام دهیم باز هم می توانیم با چالش مواجه شد مانند افلیم و اب و هوا که گاهی این عوامل قالب هستند.
وی ادامه داد: اما برخی عوامل نیز وجود دارد که با تدبیر و اینده نگری می توانیم اثرات را کمتر نماییم و یکی از این عوامل بحث های مدیریت و فرهنگسازی است.






