هشتمین نشست از سلسله نشست‌های امنیت غذایی با عنوان سندملی دانش‌بنیان امنیت غذایی، پیاده‌سازی؛ راهکارها و چالش‌ها در دانشگاه برگزار شد

[views]
صفحه نخست » Uncategorized » هشتمین نشست از سلسله نشست‌های امنیت غذایی با عنوان سندملی دانش‌بنیان امنیت غذایی، پیاده‌سازی؛ راهکارها و چالش‌ها در دانشگاه برگزار شد

هشتمین نشست از سلسله نشست‌های امنیت غذایی با عنوان سندملی دانش‌بنیان امنیت غذایی، پیاده‌سازی؛ راهکارها و چالش‌ها در دانشگاه برگزار شد

به گزارش روابط عمومی و به نقل از پژوهشکده امنیت غذایی دانشگاه، در ادامه سلسله نشست‌های امنیت غذایی، هشتمین نشست با عنوان سندملی دانش‌بنیان امنیت غذایی، پیاده‌سازی؛ راهکارها و چالش‌ها، با حضور دکتر اسکندر زند مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی، دکتر فرج‌الله فتح‌الله‌پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مازندران، دکتر بابک مومنی سرپرست جهاد کشاورزی استان مازندران، دکتر مجتبی محمودی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان مازندران و جمعی دیگر از مسئولین رده بالای سازمان‌های ذی‌ربط در استان و همچنین رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و سایر اعضای هیات علمی در سالن اجتماعات روابط عمومی دانشگاه برگزار کرد.

در این نشست دکتر مرادی رئیس دانشگاه ضمن خیر مقدم و خوش‌آمد گویی به حاضرین در نشست، به بیان اهمیت و ضرورت برقراری چنین نشست‌هایی پرداخت و در ارتباط با جایگاه و اهمیت امنیت غذایی و سیر اقدامات دانشگاه در مورد امنیت غذایی از جمله تاسیس دبیرخانه امنیت غذایی و متعاقبا پژوهشکده امنیت غذایی در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و مسیری که برای راه‌اندازی این پژوهشکده طی شده توضیحاتی ارائه نمود و با توجه به اهمیت مقوله امنیت غذایی، به نگاه ملی در این زمینه تاکید داشت.

دکتر مومنی سرپرست جهاد کشاورزی استان مازندران نیز در ارتباط با آمار و اطلاعات در بحث امنیت غذایی نظرات خود را بیان کرده و بر اهمیت داده‌های صحیح و کلان برای امنیت غذایی و صادرات محصولات کشاورزی تاکید داشت.

وی همچنین پیشنهادهایی برای به‌کارگیری تکنولوژی‌های نوین در بخش کشاورزی ارائه نمود.

دکتر فتح الله‌پور رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مازندران در این نشست ضمن تاکید بر اهمیت امنیت غذایی، ارکان امنیت غذایی شامل فراهم بودن غذا، سلامت غذا، دسترسی و پایداری غذا را مورد بررسی قرار داد.

 وی وجود چالش‌هایی مانند پایین بودن سلامت و کیفیت محصولات غذایی مانند برنج و مرکبات برای صادرات، عدم پایداری بازار برنج و مرکبات، ناترازی آب و انرژی و ضعف لجستیک و حمل و نقل کالا را بیان نمود.

دستاوردهای مراکز استان مازندران در ارتباط با امنیت غذایی نیز توسط دکتر محمودی رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان مازندران ارائه شد و ایشان سپس پتانسیل‌های موجود و نحوه به‌کارگیری آن‌ها را مورد بررسی قرار داد.

در پایان دکتر اسکندر زند مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی ضمن بررسی نظرات سایر سخنرانان، به ارائه نظرات خویش پرداخت.

مشاور عالی وزیر جهاد کشاورزی با توجه به وجود پتانسیلی چون پژوهشکده امنیت غذایی در دانشگاه، ضمن بیان اهمیت شناسایی مشکلات امنیت غذایی در سطح استان مازندران، به ورود به فرآیند ملی تاکید داشت.

وی همچنین مشکلات فعلی امنیت غذایی کشور را بیان نمود و راهکارهایی جهت رفع چنین چالش‌هایی ارائه داد و بزرگ‌ترین مشکل در بخش کشاورزی را نداشتن تئوریسین و نپرداختن به تئوری‌ها بیان نمود.

دکتر زند در ارتباط با این مساله، نقش محققین و اعضای هیات علمی دانشگاه را با توجه به متعدد بودن موضوعات تئوریک و لزوم بررسی آن‌ها با توجه به شرایط اقتصادی-اجتماعی در حال تغییر، پررنگ دانست.

از دیگر راهکارهای بیان شده توسط وی می‌توان به اهمیت مطالعه شاخص‌های جهانی امنیت غذایی و تبیین شاخص‌هایی امنیت غذایی ایران و در نهایت بررسی وضعیت ایران و استان‌ها در ارتباط با هریک از شاخص‌ها، اشاره نمود و  به اهمیت بانک داده و حمایت بدون محدودیت از آن در سطح استان و کشور تاکید داشت.

در انتها نیز تعدادی از اعضای هیات علمی سوالات و نظرات خود را مطرح نمودند و دکتر زند نیز به بررسی موارد ذکر شده پرداختند.

آخرین ویرایش: ۱۴۰۳-۰۲-۰۹
__________________

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 نظر, متوسط: 1,00 از 5)
Loading...